1. САУНА
Сауна је врућа сува купка унутар затворене просторије („собе“) уређене необрађеним, сувим, меканим дрветом и грејаним ватреним камењем. У сауни се користи веома висока температура како би опустила мишиће и изазвала обилно знојење за чишћење пора и подстакла побољшање респираторног система. У сауни не видите пару.
Сауна је једина финска реч у енглеском речнику; а значење јој је „купка“ или „соба за купку“. У Финској је сауна и створена у својој оригиналној форми пре више од 2000 година и означавала је начин живљења. Једно од првих финских описа сауне датира из 1112 године. Сауне су постале приступачније након што је развијена електрична сауна 1950-их година.
Оптимална температура у сауни је између 71°С и 87°С. Релативна влажност ваздуха, која се контролише додавањем воде на вруће камење, креће се између 10% и 30%, зависно од жеље. Истуширајте се или ускочите у базен пре уласка у сауну. То ће омекшати вашу кожу и скинути постојеће или вештачке мирисе који не припадају у атмосфери сауне.
Учинци:
- Топлина побољшава вашу циркулацију и убрзава природне телесне процесе. Помаже у дубинском чишћењу коже, опушта од стреса и јача осећај младости.
- Опушта ваше мишиће, помаже у смањивању тензије и побољшава физичку кондицију подижући број откуцаја срца и спуштајући крвни притисак.
- Интезивно знојење постигнуто у сауни одстрањује дубоко усађене нечистоће и мртве честице на кожи, оставља сјајну и изразито чисту кожу. Убрзањем циркулације извлачи природне хранљиве материје коже на површину, које онда доводе до побољшања пигментације, еластичности, боје и лепоте – Убрзава развој хормона, побољшава рад респираторног система, отвара дисајне путеве, смањује отпор при дисању, регулише вегетативни систем те побољшава ментално стање.
- Изванредно је за побољшање здравља, као начин за смирење бола код истегнутих мишића леђа, хроничког реуматског артритиса, астме, нестабилне хипертензије (стадијум I и II), неколико поремећених периферних циркулација.
Траје 120мин.      

2. ПАРНО КУПАТИЛО
Парно купатило је третман у врућем затвореном простору са паром која подстиче знојање и ослобађа телесне токсине.
Историја парног купатила сеже у далеку прошлост. Популарно у античкој Грчкој, парно купатило је било постепено прихваћено од стране Римљана под именом „Sudatorium“, који је с временом постао незаменљив део римских купатила кроз цели период владавине Римског Царства.
Најучинковитије ради на темпаратури између 43°C и 46°C; а влажност 100%. Ове температуре нису само доживљене као најугодније, већ и као најблаготворније. Правилно уживање траје између 10 до 20 минута, након којег следи туширање млаком до хладном водом како би тело било стимулисано.
Учинци:
- Велика предност парног купатила је у великој благотворности за кожу, зато је веома цењено код жена. Влажна пара стимулише проток крви и интезивно чисти кожу отварајући поре, отклања одумрле слојеве коже и оставља кожу меканом, чистом и свиленкасто нежном.
- Парно купатило је делотворно за особе које пате од: поремећаја у спавању, претераног умора, ослабљене циркулације коже, суве и напукнуте коже, напетих и ослабљених мишића, те осетљивости код наглих промена температуре.
- Најбоље од свега, парна терапија редукује знакове стреса и умора, те ваш изглед чини млађим и лепшим.
- Парна терапија уједно и стимулише кардиоваскуларни систем. Побољшава циркулацију, али не подиже крвни притисак с обзиром да топлина шири вене у кожи те омогућује бржи проток крви.
- Као допуна, повишена температура умањује размножавање већине батерија и вируса, дајући имуном систему времена да обнови своје снаге.
- Као додатна активност, парно купатило својом влажном паром се посебно препоручује за искорењивање у наставку наведених стања: астме, бронхитиса, кашља, хркања, искашљавања (посебно уз помоћ етеричних уља), не-акутне реуматске болове и ограничених и болних кретњи зглобова.
- Вештачки повишена температура проузокована парним купатилом стимулише имуни систем подижући број белих крвних зрнаца у телу као и већом производњом антитела. Такође, убрзавајући циркулацију крви уклања нечистоће и ослобађа виталне хранљиве материје које стимулишу активност и развој крвних зрнаца.
Траје 120 мин.      

3. СЛАНА СОБА
Пет векова је било потребно да људи, који су ископавали соли за властите потребе, открију благотворан учинак соли, посебно за дисајне органе. 1843 године пољски лекар Felix Bockowski је приметио да радници у рудницима соли не обољевају од плућних болести и немају респираторне проблеме. Тако су почели пацијенти да се лече у руднику соли Wielizka у Пољској. Овај рудник је почео да се користи за лечење астме, обољења горњег и доњег респираторног тракта и алергија.
Спелеотерапија, природни третман солима, је била веома ефикасна и јефтина за људе са респираторним и кожним обољењима.
Почетком следећег века, људи су дошли на идеју да имитирају природно окружење, како би наставили ове методе природног лечења. Тако се развила Халотерапија, природна метода лечења сољу. Име је потекло од грчке речи Halos (енергија соли). Овај третман замењује три дана боравка на мору. Халотерапија представља третмане у контролисаном ваздушном простору (слана соба) који уз употребу халогенератора симулира микроклиму природне слане пећине. Слана соба је специјално опремљена просторија за халотретмане у којој су зидови и под обложени каменом сољу (користи се камена, нејодирана со без додатака адитива чија је улога већим делом декоративне природе, али помаже и у одржавању специфичне микроклиме слане собе) и халогенератором који је кључан за ову врсту третмана.
Траје 45мин.      

4. ХИДРОМАСАЖА
Хидромасажа је водени третман у хидромасажној кади. Млазнице под високим напоном су смештене испод воде и стимулишу циркулацију и подстичу лимфну дренажу.
Хидро и хидротермална терапија су традиционалне методе које су користиле многе културе, укључујући старе Римљане, Кинезе и Јапанце, за лечење болести и рана. Водена терапија се користе већ вековима. Стари Грци су користили терапијска купатила, а вода је била веома важан састојак у традиционалном кинеском и индијанском лечењу.
Окрепљујућа и лековита својства хидромасаже базирана су на њеним механичким и термалним учинцима. Искоришћава телесну реакцију за врући и хладни стимулативни подстицај, за продужену апликацију топлине, за притисак који врши вода и за осећај који изазива. Нерви проводе импулсе, који се не осете на кожи, дубље у тело, где су они потом инструмент стимулације имуног система, утичу на смањену производњу хормона стреса, оснажују циркулацију и пробаву, подстичу проток крви и ублажава осетљивост на бол.
Уопштено, топлина умирује и чини тело мекшим, успоравајући активност унутрашњих органа. Хладна, као супротност, стимулише и јача, убрзавајући унутрашњу активност. Уколико осећате напетост мишића или напетост због стреса, топли туш или купка ће вам пријати. Ако се осећате уморно и под притиском, можда бисте требали пробати млаки туш или купку праћену са кратким, хладним тушем за подстицај тела и ума.
Вода такође има хидростатички учинак. Даје осећај попут масаже док нежно меси ваше тело. Вода у току, стимулише рецепторе додира на кожи, појачава циркулацију крви те опушта напете мишиће.
Млазнице својим положајем и обликом омогућују масирање управо оних делова тела који су највише изложени стресу, на којима је ослабљена циркулација и где се појављује укоченост тела. Чини се да вода има посебну енергију при отпуштању стреса и подмлађивању тела. Неки од позитивних учинака масаже су: - побољшава циркулацију и помаже код отицању ногу
- Помаже у борби против целулита
- Ослобађа организам од отрова
- Ублажава болове
- Опушта тело након физичког напора
- Дубински подстиче и учвршћује ткива и мишиће
- Помаже код спортских повреда
Траје 30мин.      

5. БИСЕРНА КАДА КРАЉИЦЕ ДРАГЕ ... Траје 30мин.      

6. ФИТНЕС ... 

7. БАЗЕН ... 

8. БАЗЕН ЗА ДЕЦУ ДО 10год. 

9. ЛЕЖАЉКА ... 

10. УПОТРЕБА АПАРТМАНА ПО САТУ ... 

11. ФИТНЕС МЕСЕЧНА КАРТА 

Актуелно

ЕТНО ВОДЕНИЦА СРНДАЉЕ ПОЧИЊЕ СА РАДОМ 21.05.2024.

РАДНО ВРЕМЕ ОД 11:00 ДО 18:00 ЧАСОВА

ПОНЕДЕЉАК НЕРАДАН ДАН

 

ОТВОРЕНИ БАЗЕНИ ПОЧИЊУ СА РАДОМ ОД 01.05.2024. 

 

ОД 09.11.2023. ГОДИНЕ КАФЕ ПОСЛАСТИЧАРНИЦА ВИДИКОВАЦ 

 РАДНО ВРЕМЕ  16:00 - 22:00 ЧАСА

 

 

 

 

 

 

 

Опширније...

 

Контакт

Пријемна служба, резервације: +381 (0)37 865 120; 865 270

Viber - WhatsApp +381 (0)63 87-82-886

Факс: +381 (0)37 865 129

email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

СПА ЦЕНТАР резервације и заказивање масажа

+381 060/70-11-335

контакт и информације

+381 (0)37 865 275; +381 (0)37 865 276

СПА ЦЕНТАР радно време

10-20 часова

ЛИЦЕ ЗА ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ У НАШОЈ УСТАНОВИ 

Радица Јовановић, дипломирани правник

+381 (0)37 865 271

Факс: +381 (0)37 865 129